Γεια σας κορίτσια μου..
Μιας και έρχεται το Σαββατοκύριακο σας έχω μία νόστιμη πρόταση για τα παιδιά σας! Το κέικ αποτελεί πάντα την αδυναμία όλων των παιδιών, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι δίχρωμο με σοκολάτα και πορτοκάλι! Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 και 3/4 φλ. Φαρίνα κοσκινισμένη
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. γάλα
- 4 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1½ φλ. άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- λίγη λιωμένη κουβερτούρα
ΕKΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα για 5΄-6΄.Στη συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και ρίξτε στο μείγμα και το αλεύρι.
2. Στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέστε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό προσθέστε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν και τα δύο μείγματα.
3. Μετά ρίξτε κουταλιές και από τα 2 μείγματα και ανακατέψτε με κουτάλι σε φόρμα στρογγυλή 20εκ., που θα έχετε πρώτα αλευρώσει καλά για να μπλεχτούν μεταξύ τους ώστε να έχουμε δίχρωμο αποτέλεσμα με γραμμώσεις.
4. Έπειτα ψήνετε στους 190 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, ώσπου να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα. Μετά να το μεταφέρετε σε πιατέλα αφού το έχετε πρώτα αφήσει να κρυώσει για 5΄.
Για το γλάσο: Κοσκινίστε την άχνη σε ένα μπολ και ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχετε ένα απαλό μεταξένιο γλάσο. Τέλος, περιχύστε με το γλάσο το κρύο κέικ και προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα.