Γεια σας κορίτσια μου..

Όπως κάθε απόγευμα έτσι και σήμερα σας έχω ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά σας ώστε να αποφεύγουν τα αγοραστά.Είναι μάλιστα ο μόνος τρόπος για να τα κάνετε να τρώνε κριτσίνια με καρότο!

Δείτε ακόμη: Διαγωνισμός για την καλύτερη παιδική παράσταση! 10 διπλές προσκλήσεις για «Τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του».

Yλικά:

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. αλεύρι καλαμποκιού

3 καρότα, τριμμένα

1/5 κούπα σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο

250 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

150 ml νερό

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Δείτε ακόμη: Βόλτα στο Κολωνάκι για την Σταματίνα Τσιμτσιλή!

Eκτέλεση:

Αφού πάρετε ένα μπολ ανακατεύετε  το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Έπειτα αφού χωρίσετε τη ζύμη στα δύο προσθέτετε στο ένα μέρος ζύμης το καρότο και στο δεύτερο μέρος ζύμης το σπανάκι.

Μετά για να αναμειχθούν τα λαχανικά,ζυμώνετε καλά τις ζύμες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη. Μετά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Παίρνουμε ποσότητα ίση με ένα καρύδι απο την κάθε ζύμη και πλάθουμε κριτσίνια.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνετε τα κριτσίνια.Ψήνετε τα κριτσίνια στον φούρνο, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά. Αφήνετε τα κριτσίνια να κρυώσουν.Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο έως 1 μήνα.