Είναι στο χέρι μας να κάνουμε μαγικά τα Χριστούγεννα χιλιάδων παιδιών που έχουν ανάγκη ενώ ο ΟΠΑΠ υλοποιεί έργα υποστήριξης στους φορείς που συμμετέχουν
Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια ξεχωριστή περίοδος και – όσο διαφορετικές και να είναι οι συνθήκες στην καθημερινότητά μας – έχουν μια ιδιαίτερη μαγεία για όλα τα παιδιά. Ακόμη και για εκείνα που στερούνται αυτά που για πολλά άλλα παιδιά είναι αυτονόητα. Γιατί, χιλιάδες αγόρια και κορίτσια που έχουν ανάγκη, χρειάζονται μόνο να πραγματοποιηθεί μια ευχή τους και να αποκτήσουν ένα απλό δώρο για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Για όλα αυτά τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα Παιδικά Χωριά SOS και την ΕΛΕΠΑΠ, μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και, μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ, να κάνουμε πραγματικότητα τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα. Οι ευχές τους είναι προσιτά δώρα, τα οποία έχουν αποτυπώσει σε ζωγραφιές. Επιλέγοντας να εκπληρώσουμε μία ή και περισσότερες από αυτές τις ζωγραφιές-ευχές, θα δώσουμε χαρά σε χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά δεν έχουν χάσει την πίστη τους στον Άι Βασίλη.
Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να δώσουμε ζωή στις χριστουγεννιάτικες ευχές τους; Από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet μας μπαίνουμε στην ιστοσελίδα www.euxostolidia.gr ή κατεβάζουμε την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Στη συνέχεια, επιλέγουμε τη ζωγραφιά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε και αγοράζουμε διαδικτυακά το δώρο που ανταποκρίνεται στην ευχή (σ.σ. μεταφερόμαστε αυτομάτως σε συνεργαζόμενα e-shops). Έτσι, με λίγα «κλικ» έχουμε προσθέσει ακόμη ένα δώρο στο σάκο του Άι Βασίλη, που θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις «Του Χαμόγελου του Παιδιού», των Παιδικών Χωριών SOS και της ΕΛΕΠΑΠ. Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ που τρέχουν τα Ευχοστολίδια, μετά τις 31 Δεκεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η δράση, θα φροντίσουν ώστε να φτάσουν με ασφάλεια όλα τα δώρα στα παιδιά.

Κάτι, επίσης σημαντικό, που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι κατεβάσουμε το app «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», είναι ότι όσο παίζουμε στις δοκιμασίες της εφαρμογής, συγκεντρώνουμε πόντους, τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα μετατρέψει σε έργα υποστήριξης στους φορείς που παίρνουν μέρος στα Ευχοστολίδια. Στόχος των έργων που θα υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.
Εφέτος είναι η έβδομη χρονιά που υλοποιούνται τα Ευχοστολίδια. Μέσα στην επταετία, όλοι όσοι έχουμε υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, έχουμε βοηθήσει ώστε να γίνουν πραγματικότητα 32.319 παιδικές ευχές. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 39 έργα υποστήριξης στους φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια.
Ας ενώσουμε, λοιπόν, για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις μας, ώστε ο επόμενος απολογισμός της δράσης Ευχοστολίδια να είναι ακόμη πιο δυνατός. Και τα παιδικά χαμόγελα περισσότερα και ακόμη πιο πλατιά.