Aγαπημένοι μου, αυτές τις μέρες μένουμε σπίτι, είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και δεν σταματάμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά! Εάν είστε μανούλες όπως κι εγώ καταλαβαίνετε πως χρειάζεται να επιστρατεύσουμε μπόλικα… αποθέματα υπομονής αλλά και σούπερ δημιουργικές ιδέες για να κρατάμε τα παιδιά μας απασχολημένα στο σπίτι χωρίς γκρίνια.

Το δικό μου μυστικό σε αυτήν την πρόκληση; Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ που ακόμη και αυτή την περίοδο που δεν δέχεται επισκέψεις, φροντίζει μέσα από το site του, να μας μαθαίνει υπέροχα πράγματα.

Για παράδειγμα, εγώ και οι κόρες μου ξετρελαθήκαμε με το κολάζ της Mona Liza. Ναι καλά καταλάβατε, είναι το διάσημο έργο του Leonardo da Vinci το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο στο Παρίσι, μια τέλεια προσωπογραφία που ξεχωρίζει για την έκφραση και το αινιγματικό χαμόγελο της γυναίκας. Μαζί με τη Μαίρη και τη Νάγια, λοιπόν, αφού δούμε ένα video με έργα του da Vinci και έργα κολάζ διάσημων δημιουργών, παίρνουμε έμπνευση, ακολουθούμε απλά βήματα, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και φτιάχνουμε με φαντασία το δικό μας κολάζ ! Μετά «τοποθετούμε» την Mona Lisa μαζί με εκθέματα τηλεφωνικών συσκευών του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ κι έτσι, δεν θα είναι μόνο στο Μουσείο του Λούβρου…θα την έχουμε κι εμείς στο σπίτι μας!

Και οι δράσεις δεν τελειώνουν εδώ αφού μας περιμένει κι άλλη έκπληξη! Όπως το να ζωγραφίσουμε το δικό μας κινητό και να το κάνουμε εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, παίρνουμε χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους και στρωνόμαστε στη δουλειά!

Τί γίνεται όμως με όλα αυτά τα συναισθήματα που μας έχουν κατακλύσει τώρα στην καραντίνα και θέλουμε να τα εκφράσουμε; Μια ωραία ιδέα είναι να τα καταγράψουμε σε ένα όμορφο τετράδιο που θα φτιάξουμε μόνες μας! Κάνουμε κλικ στο site www.otegroupmuseum.gr βλέπουμε το σχετικό βίντεο και ακολουθούμε έξι απλά βήματα. Με λίγο χαρτόνι, φύλλα από τα δέντρα του κήπου μας, βελόνα και κλωστή κατασκευάζουμε το δικό μας ημερολόγιο και μέσα στις σελίδες του γράφουμε τις αναμνήσεις μας από όλη αυτή τη δοκιμασία (που ελπίζουμε να περάσει σύντομα)!

Και τέλος, επειδή τα παράξενα και περίεργα δεν σταματούν ποτέ να μας συγκινούν, φροντίζουμε κάθε εβδομάδα να μπαίνουμε στο site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για να μαθαίνουμε πολλές ιστορίες, γνωστές ή άγνωστες, που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξή τους. Με ποιό τρόπο ο τηλέγραφος βοήθησε τον Κόμη Μοντεχρήστο, τον διάσημο ήρωα του Αλέξανδρου Δουμά, να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; (Ναι, το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe που μπορείτε να δείτε από κοντά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών).

Πώς ξεκίνησε ο τηλεγράφος στην Ελλάδα; Ξέρατε ότι  οι τηλεπικοινωνίες  στην Ελλάδα ξεκίνησαν από  ένα παραλίγο ατύχημα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους στον μαγικό digital κόσμο του Μουσείο Ομίλου ΟΤΕ.

#StayConnected #StayCurious @otegroupmuseumgr