Χρησιμοποιείς καλλυντικά που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους; Αν δεν το γνώριζες δες τι μπορείς να πάθεις με τα ληγμένα προϊόντα.

Εάν χρησιμοποιείς ληγμένα προϊόντα καλλυντικών να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Στην πραγματικότητα είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες από εμάς το κάνουμε. Μια έρευνα το 2013 έδειξε πως το 97% του γυναικείου πληθυσμού χρησιμοποιεί καλλυντικά που έχουν λήξει.

Όταν λοιπόν τα καλλυντικά λήγουν, μεγαλώνουν σε αυτά 6 είδη βακτηρίων. Τα βακτηρίδια που βρέθηκαν στα δείγματα περιελάμβαναν ευβακτήριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή κολπίτιδα. aeromonas, η οποία προκαλεί γαστρεντερίτιδα και άλλες λοιμώξεις. ένα άλλο βακτήριο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βακτηρίδια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας για όσους έχουν υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Το προπιονιβακτήριο, που είναι γνωστό ότι προκαλεί ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις και το enterobacter, που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτά;

Ξεκαθάρισε τα καλλυντικά σου

Βάλε ετικέτα και ξεχώρισε ένα ένα πότε λήγουν από την ημέρα που τα άνοιξες. Θα σου πάρει ώρα ωστόσο είναι σημαντικό για την υγεία σου.

Ένας καλός τρόπος να τα ξεχωρίσεις είναι η μυρωδιά, αν μυρίζει κάπως τότε πρέπει να το πετάξεις.

Καθάρισε τα

Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα πινέλα σου για να μείνεις μακριά από τα βακτήρια. Επίσης πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε ποια πράγματα πρέπει να αντικαταστήσεις γιατί λήγουν. Πήγαινε και αγόρασε άλλο.

Επίσης πρέπει να προσέχεις με τις κρέμες που αγοράζεις γιατί συνήθως βρίσκονται στα ράφια κάτω από συνθήκες ζέστης και κρύου και μπορεί να μην είναι τόσο καλές.