Κι όμως τα social media μπορούν κατά πολύ να επηρεάσουν το σώμα μας. Μια γύρα να κάνετε στο Instagram και θα συναντήσετε ανθρώπους που βλέπατε στο σχολείο και ποτέ δεν γνωρίσατε, διασημότητες που δεν είχατε ποτέ ακούσει. Και όπως αποδεικνύεται μερικοί από αυτούς είναι… ψεύτικοι.

Και όταν λέμε ψεύτικοι δεν εννοούμε πως δεν υπάρχουν, αλλά είναι ψεύτικοι influencers.  Είναι άνθρωποι με χειρουργικές επεμβάσεις, στιλίστες και φίλτρα στις φωτογραφίες τους. Γιατί να αλλάξεις με φυσικό τρόπο όπως η διατροφή και η γυμναστική, ενώ μπορείς να αλλάξεις ψηφιακά εκπροσωπώντας επίσης κάποιο κορυφαίο brand, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος.

Οι ψεύτικοι λοιπόν αυτοί άνθρωποι μπορεί να επηρεάσουν το σώμα μας. Βλέποντας τους ειδικά τα νέα παιδιά μπορούν να νιώσουν δυσαρέσκεια για το σώμα τους, αφού οι περισσότεροι λογαριασμοί κυρίως στο Instagram λανσάρουν το τέλειο κορμί χωρίς ατέλειες και παραπανίσια κιλά.

Για αυτό καλό είναι οι γονείς να ενημερώσουν από νωρίς τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν να αγαπήσουν το σώμα τους και να μην προσπαθήσουν να το «φτιάξουν» με ψεύτικες μεθόδους.