Έχεις «προβλήματα» με τα μαλλιά σου; Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις που μπορείς να κάνεις για να γίνουν πιο υγιή.

Το τριχωτό της κεφαλής μου είναι ερεθισμένο και λεπτό, όταν βάφω τα μαλλιά μου. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω για να το αποτρέψω;

Το κεφάλι μπορεί να ερεθιστεί και να μείνει έτσι με την βαφή ακόμα και δυο εβδομάδες μετά. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με τις βαφές οπότε πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο να βάψουμε τα μαλλιά μας. Ίσως να βάφουμε τα μαλλιά με μια ήμιμονιμη  βαφή.

Προσπαθώ να μακρύνω τα μαλλιά μου. Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι; Υπάρχει κάτι για να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Τα μαλλιά μας πρέπει να κουρεύονται τακτικά, συνήθως κάθε έξι εβδομάδες. Τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται ελάχιστα δηλαδή σε χιλιοστά και όχι εκατοστά. Η διατροφή και οι βιταμίνες παίζουν ρόλο για να μεγαλώνουν τα μαλλιά γρήγορα.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζομαι;

Η  συνιστώμενη συχνότητα είναι κάθε δύο ημέρες, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορούν να αλλάξουν αυτό. Εάν εργάζεστε σε μαγαζιά με φαγητό ή πάτε συχνά στο γυμναστήριο, μπορείτε να τα πλένετε καθημερινά ή αν έχετε κάποιο φωτεινό χρώμα, μπορείτε να τα πλύνετε λιγότερο για να αποφύγετε το ξεθώριασμα του χρώματος. Μιλήστε στο κομμωτήριο σας καθώς γνωρίζουν τα προϊόντα τους και τα μαλλιά σας καλύτερα.

Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιο σαμπουάν και ποια συχνότητα πλυσίματος θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Για όσες πλένουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό μαλακτικό καθώς αυτό θα προσφέρει καθαρισμό στα μαλλιά και το κρανίο με μικρό ξεθώριασμα στο χρώμα των μαλλιών σας και βοήθεια στα φυσικά έλαια.

Προηγούμενο άρθροΚάνεις διατροφή; Αυτά τα snacks έχουν λίγες θερμίδες και θα σου χαρίσουν ενέργεια για όλη την ημέρα
Επόμενο άρθροΑυτά τα 6 εσπεριδοειδή φρούτα πρέπει να τα εντάξετε στην διατροφή σας! Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία!