Ποιο είναι το τέλειο scincare routine; Τα σωστά βήματα για να φροντίσεις το δέρμα στο πρόσωπο σου.

Η επένδυση σε προϊόντα που θα ικανοποιήσουν τις μοναδικές απαιτήσεις και στόχους σας για το δέρμα είναι μια αρχή αλλά το να αποφασίσετε ποια προϊόντα θα βάλετε στην ρουτίνα σας είναι μόνο η αρχή.

Πρέπει να καταλάβεις πως τα προϊόντα θα «δέσουν» το ένα με το άλλο για να πετύχεις τους στόχους σου.  Πώς θα πρέπει να τα εφαρμόσεις αλλά και να μην ξοδέψεις μια περιουσία χωρίς λόγο.

«Πρώτα όπως λέει μια ειδικός πρέπει να ξεκινάτε με τα προϊόντα που έχουν ελαφριά υφή. Όπως τα σέρουμ και να τελειώνεται με αυτά που είναι πιο βαριά για το δέρμα όπως μια μάσκα, η τα ενυδατικά προϊόντα… διαβάστε περισσότερα στο you & me by stamatina tsimtsili

Βήμα προς βήμα

Πριν ξεκινήσετε με το σέρουμ πχ, είτε είναι πρωί είτε απόγευμα πρέπει να καθαρίσετε καλά το δέρμα σας πριν. Το να το καθαρίσετε το απόγευμα μπορεί να αποβάλει τις βρωμιές της ημέρας, τις μολύνσεις αλλά και το μεικ απ.

«Όταν πας στο κρεβάτι με μεικ απ, ρισκάρεις να αποκτήσεις κόκκινα μάτια και πρησμένο δέρμα» λέει η Payla Begoun’s ειδική δερματολόγος.

Αν δεν καθαρίσεις το δέρμα σου πριν τον ύπνο ρισκάρεις να φράξεις τους πόρους σου και να γεμίσεις σπυράκια και στίγματα.

Απολέπιση

Αν βάλεις την απολέπιση  στην ρουτίνα σου είναι σημαντικό να το κάνεις πάντα μετά τον καθαρισμό και να το κάνεις καλύτερα το απόγευμα παρά το πρωί.

«Πρέπει να γίνεται σε στεγνό δέρμα. Καλύτερα να την βάζετε πριν εφαρμόσετε στο δέρμα σας μια μάσκα καθώς παίρνει από το δέρμα τα «βρώμικα στρώματα» και είναι σαν ένας μίνι καθαρισμός στο σπίτι» λέει η ειδικός.

Μετά την απολέπιση είναι η κατάλληλη ώρα για να εφαρμόσετε το σέρουμ σας.  Ακμή, ρυτίδες, μη ελαστικότητα ακόμα και ξηρό δέρμα είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Καλύτερα να εφαρμόζονται τα serum με ελαφριά υφή.

Τελευταία βήματα

Ενώ υπάρχει ο μύθος πως η κρέμα ματιών είναι κάτι περιττό, η αλήθεια διαφέρει καθώς το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και διαφέρει από το υπόλοιπο δέρμα.

Το να βάλεις κρέμα ματιών θα κάνει το δέρμα σου πιο νεανικό. Πρέπει να το εφαρμόσεις απαλά και με μικρές κυκλικές κινήσεις γύρω από το μάτι. Καλό είναι να αποφεύγεις το τρίψιμο σε αυτή την περιοχή γιατί μπορεί να βλάψει το δέρμα σου.

Το επόμενο βήμα σου είναι να ενυδατώσεις το δέρμα σου με μια καλή κρέμα. Η κρέμα εξαρτάται από την ηλικία σου, τις προσωπικές προτιμήσεις σε κρέμες αλλά και τον τύπο του δέρματος σου.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλύτερα μια πιο ελαφριά κρέμα, και μια πιο βαριά για εσένα που έχεις κανονικό δέρμα.

Η αντιηλιακή σου κρέμα πρέπει πάντα να εφαρμόζεται τελευταία. Ακόμα και όταν έχει συννεφιά ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα σου οπότε χειμώνα καλοκαίρι πρέπει πάντα να την φοράς.

Και κάπως έτσι έχεις πετύχει την τέλεια scinroutine.