Θες να χάσεις κιλά αλλά σκέφτεσαι πως μπορείς να το καταφέρεις άμεσα; Αυτός είναι ο αριθμός θερμίδων που πρέπει να τρως μέσα στη βδομάδα για να κάνεις τον στόχο σου πραγματικότητα!

Το να χάσεις περιττά κιλά, είναι αρκετά δύσκολο και για αυτό το λόγο μάλιστα, αρκετές δεν έχουν καν το κουράγιο να αρχίσουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσεις και να μην προσπαθήσεις.

Αυτά τα εσπεριδοειδή φρούτα θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να αποφύγεις χρόνιες παθήσεις!

Εμείς σου έχουμε την απάντηση ώστε να μπεις σε ένα ρυθμό και να χάσεις κιλά εύκολα και γρήγορα! Και πως θα το πετύχεις αυτό; Με τις θερμίδες που τρως!

Δες αναλυτικά πως θα τις υπολογίσεις ώστε να αποκτήσεις κορμί μοντέλου στο λεπτό!

Σύμφωνα με την Healthline, αυτός ο αριθμός μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον τύπο Harris-Benedict. Ο τύπος αυτός χωρίζεται κατά φύλο.

Γυναίκες: 655 + (9,6 × βάρος σε kg) + (1,8 × ύψος σε cm) – (4,7 × ηλικία σε έτη)
Άνδρες: 66 + (13,7 × βάρος σε kg) + (5 × ύψος σε cm) – (6,8 × ηλικία σε έτη)

Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε το BMR σας (Βασικός μεταβολικός ρυθμός), με έναν άλλο αριθμό που βασίζεται στο επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Πολλαπλασιάστε με:

1.2 εάν δεν ασκήστε (λίγα ή καθόλου άσκηση)
1,375 αν κάνετε ελαφριά άσκηση (άσκηση 1-3 ημέρες την εβδομάδα)
1,55 εάν κάνετε μέτρια άσκηση (άσκηση 3-5 ημέρες την εβδομάδα)
1,725 εάν είστε πολύ δραστήριοι (άσκηση 6-7 ημέρες την εβδομάδα)

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον πίνακα, μπορείτε να κάψετε έως και 500 θερμίδες την ημέρα (ή 3.500 θερμίδες την εβδομάδα).

Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να αφήσετε τις θερμίδες σας να πέσουν κάτω από 8.400 την εβδομάδα, δηλαδή 1.200 θερμίδες την ημέρα, καθώς αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στο βάρος σας!