Αγάπες μου, τα παιδιά μου έχουν “ξετρελαθεί” με αυτήν την συνταγή! Κάθε φορά που τρώνε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, ζητάνε και άλλο! Το λατρεύουν! Αυτά είναι τα 3+1 μυστικά μου για να γίνει μαλακό!
Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε, αλλά και την εκτέλεση:
• 1.200 γραμ. μοσχάρι σπαλά
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• 500 γραμ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλυτζ. τσαγιου κόκκινο κρασί
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• ¼ κουτ. γλυκου κανελλα
• ½ κουτ. γλυκού σακχάρου
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 πακέτο μακαρόνια αριθμού 5 ή 6
• τρίμνη κεφαλοτύρι ή κεφαλογράφος (για το πασπάλισμα των μακαρόνιών)
Βήματα
Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητική χαρτί και κόβουμε το μοσχαρί σε μερίδες.
Ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να το αντέξουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2-3 ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα πέλλετ, τα τομάτα, το μοσχοκάρδο, τη ζάχαρη, το κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Συμπληρώστε 1 – 2 ποτήρια ζεστή νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30 ωρ. Για να μαλακώσετε καλά και να δεσμεύσετε το σάλτσα του.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σε λίγο νερό, για την ώρα που ορίζονται οι οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτουμε το κρέας, το μπολίσιο σάλτσα και το μπόλικο τριμμένο τυρί.