Φίλες μου, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή σκέφτομαι πως μπορώ να ευχαριστήσω τους δικούς μου ανθρώπους και αυτήν την φορά έχω την τέλεια λύση!
Δοκιμάστε και εσείς την συνταγή μου, και τα μικρά σας είναι σίγουρο πως θα την λατρέψουν!
Συνταγή για λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά για 20 μερίδες
-
– 130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
– 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
– 75 γρ. καστανή ζάχαρη
-
– 2 κ.σούπας μέλι
-
– 1 αυγό
-
– 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
-
– ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
-
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι
-
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι
-
Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα οποία ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί,τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180ο C για 10’
-
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ παράλληλα λιώνουμε λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί για τον στολισμό
Tip: αν δεν έχεις αυτό το ειδικό σκεύος, που δε ξέρω καν πως λέγεται, για να στολίζεις με την κουβερτούρα τα μπισκότα και τις τούρτες, μπορείς απλά να ρίξεις μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης την σοκολάτα και να κόψεις την κάτω γωνία από την σακούλα. Έτσι η σοκολάτα θα πέφτει σταδιακά και ελεγχόμενα