Αγάπες μου, στα παιδιά μου φτιάχνω αυτό το γλυκό και το έχουν ερωτευτεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα με θυμηθείτε!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε, αλλά και την εκτέλεση:

«Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με βανίλια που θα σας ξετρελάνει»!

Υλικά:

Α. Για την κρέμα:

250 γραμμάρια βούτυρο (ή μαργαρίνη σκληρή)
200-220 gr (1 κούπα ή λίγο λιγότερη) ζάχαρη
2 κρόκους αυγών +2 ασπράδια αυγών (δείτε εναλλακτικά, αντί των ωμών αυγών, παρακάτω)
2-3 κουταλιές σούπας κακάο καλής ποιότητας (δοσομετρική κουταλιά, δηλαδή 15 ml)
1 σφηνάκι κονιάκ (30ml)
3 βανίλιες σε σωληνάκια
Εναλλακτικά, παραλείπουμε τα αυγά και χρησιμοποιούμε 100-150 ml κρέμα γάλακτος γάλακτος  με 35% λιπαρά (στο βίντεο αυτή η εκδοχή, αφού εγώ δεν χρησιμοποιώ πλέον ωμά αυγά)

Β. Για το στήσιμο και το γαρνίρισμα:

2 διπλά πακέτα μπισκότα τύπου μιράντα (χρειάζονται 64-72 μπισκότα)
250 ml (1 κούπα) κρύο γάλα
Τρούφα σοκολάτας ή ασπρισμένο ψιλοκομμένο αμυγδαλάκι ή και από τα δύο!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια (αν βάλουμε αυγά) σε σφικτή μαρέγκα.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους (αν βάλουμε αυγά) συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί, προσθέτουμε το κακάο αφού το περάσουμε από σουρωτήρι για να μη σβολιάσει. Όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κονιάκ και τις βανίλιες. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντάς τη απαλά με τη βουτυρόκρεμαγια να μη ξεφουσκώσει. Εναλλακτικά, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στη βουτυρόκρεμα. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το κρύο γάλα και βουτάμε 4-5 μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα σ’ αυτό. Κάνουμε μια στρώση 16-18 μπισκότων σε επίπεδη πιατέλα.
Χωρίζουμε με το μάτι την κρέμα σε τέσσερα μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα) και απλώνουμε το ένα μέρος πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 4 στρώσεις μπισκότων.Απλώνουμε το τελευταίο μέρος της κρέμας από πάνω και στα πλαϊνά του γλυκού και φροντίζουμε να φτιάξουμε λείες και επίπεδες τις επιφάνειες του.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή αμυγδαλάκι. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-6 ώρες . Ιδανικά το φτιάχνουμε την προηγούμενη μέρα από τη μέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε.