Αγάπες μου, τα παιδιά μου τρελαίνονται κάθε φορά που φτιάχνω αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια! Είναι πολύ απλή και θα τη λατρέψετε!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε, αλλά και την εκτέλεση:

«Στα παιδιά μου φτιάχνω αυτά τα κεφτεδάκια και τα λετρεύουν! Αυτή η συνταγή με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη»!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογης σας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το τεμαχίζουμε σε 8 κομμάτια.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την μισή ποσότητα βουτύρου.

Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα σωτάρουμε.

Αμέσως μετά προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο μας, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες μας, την κανέλα και λίγο νερό.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.

Όταν το κοτόπουλο μας και η σάλτσα του είναι έτοιμα, βγάζουμε προσεκτικά το κρέας και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε όμως τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα γιατί εκεί θα βράσουμε τα μακαρόνια μας για να πάρουν όλη τη γεύση!

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να απορροφήσουν τον ζωμό τους, χωρίς όμως να χυλώσουν. Ας είναι λίγο “al dente”…

Τέλος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να δέσει.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας μαζί με το κοτόπουλο και γαρνιρίζουμε με τριμμένο τυράκι της επιλογής μας.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να γαρνιρίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο πριν το σερβίρισμα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε το κοτόπουλο λίγο πριν ροδοκοκκινίσει με λίγο κόκκινο κρασί.
  • Μπορούμε αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσουμε πένες.