ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, στα παιδιά μου φτιάχνω αυτά τα κεφτεδάκια και τα λατρεύουν. Ακολουθώ αυτή την συνταγή η οποία με έχει βγάλει και ασπροπρόσωπη.

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε, αλλά και την εκτέλεση:

«Αρνάκι στο φούρνο, το φαγητό που λατρεύει η οικογένεια μου! Αυτή είναι η συνταγή μου»!

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κιμάς (τα 2/3 μοσχαρίσιος και 1/3 από χοιρινό)
1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί (χωρίς κόρα)
1 κρεμμύδι
4 αυγά
ελαιόλαδο
βούτυρο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά σε μια γαβάθα βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες και έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από την μηχανή του πουρέ.

Στη συνέχεια, μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε και το βάζουμε στη γαβάθα με τον κιμά.

Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το σωτάρουμε.

Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα και μαραθεί λίγο, το σβήνουμε με ελάχιστο νερό (2 κ.σ.) και βγάζουμε από το τηγάνι. Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και έπειτα το βάζουμε κι αυτό στον κιμά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε στη γαβάθα με τον κιμά μας, τον μαϊντανό και δυόσμο (που έχουμε ψιλοκόψει), 2 κ.σ. τυρί τριμμένο, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια σφικτή και λεία μάζα.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αρχίζουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλουμε, τους αλευρώνουμε και τους στρώνουμε μέσα στο τηγάνι, όπου έχουμε βάλει ελαιόλαδο να κάψει καλά.

Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε και βάλουμε πάρα πολλά κεφτεδάκια μέσα στο τηγάνι για να μπορέσουν να ψηθούν με ευκολία.

Γυρίζουμε τακτικά τα κεφτεδάκια μας πλευρά, ώστε να ψηθούν παντού.

Μόλις γίνουν, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια ωραία πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, που θα τραβήξει το περιττό λάδι από τα κεφτεδάκια μας.

Και αυτό ήταν, τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα. Καλή μας απόλαυση!