Αγάπες μου, το αρνάκι στο φούρνο, είναι από τα φαγητά που λατρεύει η οικογένεια μου. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθώ.
Το φτιάχνω ειδικά κάθε Κυριακή που μαζευόμαστε οικογενειακώς και απολαμβάνουμε μια χαλαρή ημέρα όλοι μαζί.
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή και την εκτέλεση!
2 κιλά αρνάκι μπούτι
10 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι
θυμάρι
3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο
150 ml λευκο κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση!
Ετοιμάζουμε ένα μ΄γμα με όλα τα υλικα,εκτος το αρνί και τις πατάτες. Με το μισό από αυτό κανουμε ενα καλό άλειμα στο αρνί ώστε να καλυφθει καλά και το βάζουμε στο ταψί.
Στο υπόλοιπο μιγμα ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Τις βάζουμε στο ταψί,γυρω από το αρνάκι. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 2μισι με 3 ώρες στους 180 βαθμούς.Το τελευταιο μισάωρο ξεσκεπάζουμε για να ξεροψηθει το κρέας.