ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, σας έχω 5+1 μυστικά για να φτιάξετε ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνου για να “τρελαθεί” η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας.

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα στην ελληνική κουζίνα και το λατρεύουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Τα μυστικά για την… επιτυχία ωστόσο είναι τα εξής:

Το λεμόνι
Βάλετε δυο ροδέλες λεμόνι στην κοιλιά του κοτόπουλου για να μείνει μαλακό. Για να χρυσίσει απέξω πρέπει επίσης να το ραντίσετε με λεμόνι
Βούτυρο
Οσο και αν παχαίνει, για μια φορά δεν θα πάθετε τίποτα. Με μια σπάτουλα ή με το χέρι περάστε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια με βούτυρο, θα χρυσίσει και θα γίνει πεντανόστιμο. Αν προστεθεί και λίγο σκόρδο, ολόκληρο κατά προτίμηση θα δώσει και άρωμα
Το ελαιόλαδο
Ναι το βούτυρο, αλλά χρειάζεται και ελαιόλαδο παντού. Με ένα πινέλο κουζίνας βάλτε ελαιόλαδο σε όλα τα σημεία του κοτόπουλου
Χοντρό αλάτι
Τρίψτε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι, θα γίνει χρυσό και πολύ νοστιμότερο. Για ακόμη πιο αρωματικό αποτέλεσμα βάλτε λίγο θυμάρι στην κοιλιά
Οι πατάτες
Επιλέξτε τις πατάτες που ταιριάζουν σε ψητό φαγητό, όπως Νάξου για παράδειγμα. Αποφύγετε τις πατάτες τουρκίας ή αιγύπτου που πωλούνται παντού σε φθηνή τιμή, είναι λευκές, άνοστες και δεν προσφέρουν τίποτα
Επιλογή κοτόπουλου
Το βιομηχανικό λευκό κοτόπουλο, σε φθηνή τιμή, δεν προσφέρει κάτι, είναι σαν να μην τρώμε τίποτα ωφέλιμο. Τρώει κυρίως φαρίνες και λιπαρά, ενώ δεν έχει δει το φως της ημέρας και του ήλιου. Αγοράστε κοτόπουλο βιολογικό, ή κόκκορα από τον κρεοπώλη σας, η τιμή του μπορεί να είναι η διπλή αλλά αξίζει σαν τρόφιμο, έχει πολλαπλή διατροφική αξία, είναι πεντανόστιμο και αξίζει ακόμη και να κάψετε τον φούρνο δύο ώρες να το ψήσετε.