Αγαπημένες μου, μετά την καλοκαιρινή μου ανάπαυλα, τα μπάνια μου και τα ταξίδια, επανέρχομαι δριμύτερη στην καθημερινότητα με ένα πρόγραμμα σούπερ απαιτητικό και “γεμάτο”. Με τα δύο κορίτσια μου να επιστρέφουν στο σχολείο και ένα μικρό αγόρι στο σπίτι, προσπαθώ να κάνω τη μετάβαση από τις διακοπές στη ρουτίνα όσο πιο γλυκιά γίνεται… για όλους μας.

Με αυτό το σκεπτικό πηγαίνω στο supermarket κι επιλέγω τα Easy Bake από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, μία σειρά προϊόντων έτοιμων μειγμάτων, με βάση το αλεύρι, που απλά με την προσθήκη ελάχιστων υλικών που υπάρχουν στην κουζίνα μου, μπορώ να έχω καθημερινά, φρεσκοψημένες λιχουδιές στο σπίτι. Από όλες τις εναλλακτικές που βλέπω μπροστά μου διαλέγω τις σπιτικές μπάρες δημητριακών, μια λιχουδιά που μπορώ άνετα να τη βάλω στο lunch box της Νάγιας και της Μαίρης στο σχολείο, για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ στα διαλείμματα.

Βρίσκω την ευκαιρία και ετοιμάζω στην κουζίνα του σπιτιού μου ένα σκηνικό που θα βάλει σε πειρασμό και τα τρία παιδιά, για να έρθουν να με βοηθήσουν. Σπάω το κεφάλι μου να βρω κάτι ασυνήθιστο ώστε να κάνω το project μου ακόμη πιο ενδιαφέρον! Σκέφτομαι να ετοιμάσουμε μπάρες με τρίμμα μπισκότου, αποξηραμένη μπανάνα, ένα φρούτο για το οποίο τρελαίνονται τα παιδιά μου, και μαύρη σοκολάτα για μια σωστή και ισσοροπημένη διατροφή, οπότε τοποθετώ όλα τα υλικά στον πάγκο, δένω την πολύχρωμη ποδιά μου και… το κόλπο μου πετυχαίνει!

Μέσα σε λίγα λεπτά βλέπω να έρχονται δίπλα μου και οι τρεις μου βοηθοί και όλοι μαζί πιάνουμε δουλειά… Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα το μείγμα, πιέζοντας καλά, με τις παλάμες μας, ώστε να μην έχει κενά. Μετά, αφού ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) για 8 με 10′, κόβουμε σε 18 κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20′.

Και τώρα έρχεται το καλύτερο: Είναι η ώρα να λερώσουμε τα χέρια μας για τα καλά – ναι, είναι η πιο απολαυστική στιγμή για όλους! Βάζουμε την κουβερτούρα  σε ανοξείδωτο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λείο. Μετά βουτάμε τις μισές μπάρες στην σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα για να κρυώσουν, ενώ από πάνω προσθέτουμε τα κομματάκια της αποξηραμένης μπανάνας για περισσότερη γλύκα και χρώμα. Τέλος τις βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να τις απολαύσουμε!

Κι επειδή τα κορίτσια είναι ταλαντούχα και επινοητικά, μού είπαν μια ακόμη ιδέα για την επόμενη φορά: Να πάρουμε διάφορες φόρμες ζαχαροπλαστικής σε διάφορα σχέδια, όπως αρκουδάκια, αστέρια, καρδούλες και να δώσουμε έτσι μια πιο παιχνιδιάρικη όψη στις μπάρες!

Άλλωστε για σούπερ πρωτότυπες συνταγές θα μπούμε στο https://www.easybake.com.gr… για πολλές, αμέτρητες ιδέες. Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας και να ετοιμάσετε τέλειες μπάρες για τα παιδιά για το σχολείο, την εκδρομή ακόμη και το πάρτι!