ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρόλο που ήδη έχουμε μπει στο Φθινόπωρο, η σκέψη μου είναι ακόμη στα διατροφικά αμαρτήματα του καλοκαιριού!  Ομολογώ, ότι κι εγώ όπως κι εσείς πιθανόν, παραδοθήκατε σε ατασθαλίες. Με τόσες μυρωδιές από τα ταβερνάκια στα νησιά και τις τόσες λιχουδιές…. πώς να μην υποκύψεις και πώς να αντισταθείς!  Τώρα όμως ήρθε η ώρα να βρω τις ισορροπίες μου, καθημερινές και διατροφικές. Σύμμαχός μου η Fytro.

Η σειρά προϊόντων της Fytro όχι μόνο προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί 100% σωστά αλλά μάς μαθαίνει να τρώμε έξυπνα.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Όπως καταλαβαίνετε, τόσο η παρουσία μου στην τηλεόραση όσο και η αγάπη μου για την ομορφιά με υποχρεώνουν να αφήσω πίσω στις καλοκαιρινές διακοπές τα διατροφικά αμαρτήματα και να ξαναβρώ τον υγιή, όμορφο εαυτό μου. Η υγεία μου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο.  Άλλωστε, συχνά σκέφτομαι, ότι θέλω να είμαι ένα θετικό πρότυπο για τα παιδιά μου.

Τα προϊόντα της σειράς Fytro περιέχουν υψηλή διατροφική αξία σε κάθε γεύμα χωρίς να προσθέτουν κακά λιπαρά και περιττές θερμίδες στον οργανισμό μας. Τα έχετε δοκιμάσει; Τα προϊόντα της οικογένειας Fytro μάς δίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις ισορροπημένης διατροφής με μοναδικές γευστικές εμπειρίες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε όλοι. Προϊόντα με μειωμένα λιπαρά και πλούσια σε πρωτεΐνες που μας καλύπτουν όλη την ημέρα.

Ας ξεκινήσουμε με το πρωινό, το πιο βασικό γεύμα της ημέρας που πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν με δικαιολογία τον χρόνο. Ποιος τολμά να το πει αυτό σε μένα; Φυσικά και προλαβαίνετε να απολαύσετε ένα πλούσιο, δυναμωτικό πρωινό. Σας προτείνω δύο δικά μου πρωινά από την σειρά Fytro:

Δεν ξεχνώ να ρίξω μέσα στην τσάντα μου ρυζογκοφρετάκια για τις δύσκολες στιγμές της λιγούρας!

Αναζητήστε κι εσείς τις δικές σας γλυκές και αλμυρές συνταγές στην ιστοσελίδα https://fytro.com.gr/recipe-category/

Οι δικές μου αγαπημένες; Σας τις αποκαλύπτω…

Σαλάτα με Κινόα Fytro και Κοτόπουλο

Υλικά

  • 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βραστό ψιλοκομμένο
    2 μέτρια αβοκάντο
    100 γρ. αρακάς βραστός ή 1 μικρή κονσέρβα (στραγγισμένη)
    150 γρ. καλαμπόκι βραστό ή 1 μέτρια κονσέρβα (στραγγισμένη)
    2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
    1 μέτριο αγγούρι ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο
    220 γρ. Κινόα Fytro
    αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη Κινόα Fytro, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύετε μαζί με τη Κινόα. Συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι, όσο επιθυμείτε.

Κριθαράκι με Σόγια Fytro, Λαχανικά και Σόγια Κεμπάπ Fytro

Υλικά

  • 1 συσκευασία Κριθαράκι με Σόγια Fytro
    1/2 σακουλάκι Σόγια Kεμπάπ Fytro
    10 ίνες κρόκο Κοζάνης
    1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    1 τομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
    1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1/2 βάζο Passata Bio-Organic
    100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    Αλάτι
    Πιπέρι
    100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη Σόγια Kεμπάπ Fytro  με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτετε την Passata Bio-Organic και νερό, μέχρι να καλύψει το κεμπάπ. Το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά, ώστε να χυλώσει ομοιόμορφα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε την μελιτζάνα και την σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Μετά, προσθέτετε την πιπεριά, το Κριθαράκι με Σόγια Fytro, το λευκό κρασί, το αλάτι και τον κρόκο Κοζάνης. Αρχίζετε να τα βράζετε, προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστό νερό, μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και την τομάτα και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει. Σερβίρετε το κριθαράκι σε ένα βαθύ πιάτο και, από πάνω, το κεμπάπ σόγιας με λίγο σάλτσα.

Cookies με Νιφάδες Βρώμης Fytro

Υλικά

  • Για 30-40 cookies:
    250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    250 γρ. μαργαρίνη (μαλακωμένη)
    200 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
    150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
    20 ml (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
    12 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
    Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
    1 γρ. κανέλα
    Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ του μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Πιέζετε με τη βοήθεια ενός βρεγμένου πιρουνιού ώστε να πάρουν κυκλικό σχήμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλετε τα cookies.

Εναλλακτικές συνταγές:

Για να δημιουργήσετε επιπλέον γευστικούς συνδυασμούς στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: 120 γραμ. σταγόνες σοκολάτας • 120 γραμ. σταφίδες • 50 γραμ. τριμμένη καρύδα • 150 γραμ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Το σημαντικό όταν κάνεις διατροφή δεν είναι να πεινάς και να στερείσαι τη γεύση. Αυτό τον κανόνα ακολούθησα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα το… βλέπετε!

Εάν θέλετε κι εσείς να πάρετε μια γεύση από τα υγιεινά και νόστιμα προϊόντα Fytro, δεν έχετε παρά να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσετε:

  • Ρυζογκοφέτακια με γιαούρτι & γεύση πορτοκάλι
  • Ρυζογκοφέτακια με σοκολάτα γάλακτος
  • Νιφάδες βρώμης
  • Νιφάδες βρώμης με super fruits
  • Λευκό Κινόα
  • Σόγια Κεμπάπ
  • Muesli
  • Κριθαράκι με Σόγια
  • Ρυζογκοφρέτα
  • Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη
  • Ρόφημα Αμυγδάλου
  • Δημητριακά με βρώμη ολικής άλεσης & σοκολάτα
  • Δημητριακά με σταρένιες νιφάδες ολικής άλεσης
  1. follow τη σελίδα του @youweekly.grστο Instagram
  2. like στο Post του διαγωνισμού
  3. Κάνε tag δύο φίλους σου!

Οι νικητές θα βγουν από τα σχόλια του post στις 07/10!

Καλή επιτυχία!!

Η νικήτρια είναι:

@tonia_moira