Κορίτσια μου, σήμερα σας έχω μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες.

Είναι ένα φαγητό που μπορεί να θέλει ώρα να ετοιμαστεί, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθώ και εγώ:

Υλικά συνταγής
1 πακέτο ταλιατέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 + 1 κ.σ. χωριστά)
10 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε μικρά κομματάκια
200 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
2 μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες
10 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
500 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις ταλιατέλες, σε μπόλικο, αλατισμένο και κοχλαστό νερό 3-4 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία (ανάλογα πόσο αλ τέντε τις θέλετε μετά το ψήσιμο). Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε και τις ρίχνετε σε ένα λαδωμένο (με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο) πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 23 x 33 εκ. περίπου.
Προσθέτετε στο πυρέξ το ζαμπόν σε κομματάκια, όλα τα τριμμένα τυριά και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ντομάτας και τις αλατίζετε ελαφρώς.
Τέλος, πάνω από τις φέτες ντομάτας στρώνετε τις φέτες του τυριού γκούντα ή τσένταρ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί η ντομάτα και να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τα τυριά λιωμένα.

Προηγούμενο άρθροΣταματίνα Τσιμτσιλή: Κάνουν πρόβα πριν την πρεμιέρα και μας δείχνει το πλατό του «Happy Day»!
Επόμενο άρθροΣταματίνα Τσιμτσιλή: Με τις κόρες της στα γραφεία του Alpha tv!