ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, έχετε δοκιμάσει παστίτσιο με μανιτάρια; Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει, αφού είναι πεντανόστιμη.

Το μαμαδίστικο φαγητό, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε και την εκτέλεση:

Tι θα χρειαστείτε

4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένη ρίγανη

2 πακέτα μανιτάρια

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο

1 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

1 ½ φλιτζανιού τυρί τριμμένο, μοτσαρέλα

4 φλιτζάνια βρασμένα μακαρόνια φουζίλι

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και βάζετε τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε για 8 περίπου λεπτά, ωσότου εξατμιστεί το υγρό τους και προσθέτετε την ρίγανη, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τον πελτέ ντομάτας. Περιμένετε 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και όταν αφαιρέσετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αφήνετε στην άκρη.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα αυγά και τον μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι βάζετε βούτυρο και λάδι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια απλώνετε το αλεύρι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και αφήνετε 2 λεπτά περίπου. Σταδιακά, προσθέτετε το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει παχιά στρώση. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένετε 4 περίπου λεπτά. Βάζετε το αλάτι και το τυρί και ανακατεύετε. Τέλος το αναμιγνύετε με τα αυγά, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα και προσθέτετε τα 2 φλιτζάνια από τα βρασμένα μακαρόνια.

Σε ένα ταψί βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια, στρώνοντας από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα με τα τυριά και τα μακαρόνια. Αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς, καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 για 30 λεπτά. Για το σερβίρισμα, μπορείτε να τρίψετε από πάνω λίγη παρμεζάνα ή γραβιέρα.