Κορίτσια μου, σήμερα σας έχω την συνταγή που θα λατρέψετε. Φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα.

Είναι γρήγορη και αν είσαι αρχάριος είναι πανεύκολη.

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο, ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως μουστάρδας με μέλι:
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή, 1,5 κ.σ. μέλι, 1 κ.γλ. μαγιονέζα, 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα τη σως: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα για να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε ροζ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη σως.

Προηγούμενο άρθροΣταματίνα Τσιμτσιλή: Η νέα φωτογραφία με μαύρο μαγιό χωρίς ρετούς και φίλτρα!
Επόμενο άρθροΣταματίνα Τσιμτσιλή: Το πολύχρωμο μαγιό της “μαγνήτισε” τα βλέμματα στην Πάρο!