Αγάπες μου, είναι γνωστό και το ξέρουν όλες οι μανούλες πως η κατάλληλη ώρα για να πάμε τα μωράκια μας στην παραλία είναι μετά τις 4 – 5 το απόγευμα.

Ωστόσο, πάλι πρέπει να τα προστατεύσουμε από τις ακτινοβολίες του ήλιου. Σήμερα, θα σας πω κάποιες οδηγίες που ακολουθώ και εγώ για τον μπέμπη μου.

1. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να προστατευτούν τα μωρά από τον ήλιο είναι να παραμένουν στη σκιά, είτε φυσική σκιά είτε ομπρέλλα ή τέντα από καρότσι.

2. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη σκιά μπορούμε να απλώσουμε μικρή ποσότητα αντηλιακού στις εκτεθειμένες περιοχές (μάγουλα, χέρια). Ελέγχουμε για τυχόν ευαισθησία απλώνοντας μικρή ποσότητα στην εσωτερική επιφάνεια του καρπού του βρέφους.

3.Πρέπει να είναι ντυμένα με ελαφριά ρούχα, λεπτό μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικο μπουζάκι. Η ύφανση των ρούχων καλύτερα να είναι πυκνή και όχι αραιή . Πρέπει να φοράνε καπέλο με φαρδύ γείσο ώστε να προστατεύεται ο αυχένας του μωρού από το ηλιακό έγκαυμα. Τα καπελλάκια του μπέιζμπολ που έχουν γείσο μόνο από μπροστά δεν ενδείκνυνται γιατί δεν προστατεύουν αυχένα και αυτιά.

4. Τα αντηλιακά που περιέχουν εντομοαπωθητικό DEET πρέπει να αποφεύγονται γιατί υπάρχει κίνδυνος τα βρέφη να τα γλύψουν ή να βάλουν τα χέρια τους στο στόμα τους.