Αγάπες μου, σας έχω την καλύτερη συνταγή για τα παιδάκια σας! Τα παιδιά μου λατρεύουν αυτό το κέικ αχλαδιού που τους φτιάχνω! Είναι μια πανεύκολη συνταγή και το καλύτερο απ’ όλα είναι χωρίς ζάχαρη!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
4 αχλάδια
450γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
5 ασπράδια
200ml. ελαιόλαδο
450γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.