Αγάπες μου για σήμερα σας έχω μια λαχταριστή συνταγή! Κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και βασιλικό.
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή και την εκτέλεση!
Συνταγή
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου ανοιγμένα (250 γρ. περίπου το καθένα)
4 μπαστουνάκια γραβιέρα Γλυκιά (50-60 γρ. η καθεμία)
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Οδοντογλυφίδες για το στερέωμα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα δύο φιλέτα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φιλέτα γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο) και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Στρώνουμε στην άκρη του κάθε φιλέτου τη λιαστή ντομάτα και τα πιέζουμε με το χέρι, ώστε να κολλήσουν τα υλικά στο φιλέτο.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ρολάρουμε σφιχτά το κάθε φιλέτο, πιάνοντας τις άκρες με τις οδοντογλύφιδες για να μην ανοίξουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα φιλέτα απ’όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε λοξά τα φιλέτα και σερβίρουμε.