ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, πριν λίγες ημέρες είχαμε τα γενέθλια της κορούλας μου και της έκανα έκπληξη μια τούρτα υπερπαραγωγή της αρεσκείας της.

Για εσάς όμως, που θα παιδιά σας λατρεύουν την σοκολάτα σας έχω την κατάλληλη σοκολατένια τούρτα ψυγείου με κρέμα τυριού και κομματάκια Snickers.

Δείτε ακόμη: «Πεντανόστιμο και κλασικό κέικ σοκολάτας! Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας»!

Πάμε όμως να δούμε την συνταγή! Είναι δροσερή, ανάλαφρη και σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τη πλούσια γεύση της και την υπέροχη εμφάνισή της.

Υλικά συνταγής
Για τη μπισκοτένια βάση:
300 γρ. μπισκότα Digestive
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 γεμάτη ή 2 κοφτές κ.σ. σκόνη κακάο
Για τη γέμιση σοκολατένιας κρέμας τυριού:
560 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή άλλο επιλογής σας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
300 γρ. σοκολάτα snickers, ψιλοκομμένη σε μικρά κομματάκια (μεγέθους ζαριού)

Δείτε ακόμη: «Η συνταγή για παραδοσιακή μηλόπιτα, που λατρεύουν οι κόρες μου»!

Για τη διακόσμηση:
70 γρ. σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. σκόνη κακάο
1-2 σοκολάτες γεμιστές Snickers (ή Mars ή Cadbury ή άλλη επιλογής σας) κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής
Για τη μπισκοτένια βάση: Ρίχνετε τα μπισκότα σε μίξερ με μαχαίρια και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε τη σκόνη κακάο και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και το απλώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Δείτε ακόμη: «Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί! Η συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Για τη γέμιση σοκολατένιας κρέμας τυριού: Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος σε μπεν μαρί, σε μέτρια θερμοκρασία, με νερό σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ του μπεν μαρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε μια σταθερή, αφράτη κρέμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ επιπλέον. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας snickers και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες, ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ. Για τη διακόσμηση: Πριν σερβίρετε τη τούρτα σας τη διακοσμείτε ως εξής.

Ξεφορμάρετε τη τούρτα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και μόλις κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε τη τούρτα σας κάνετε σχέδια στην επιφάνειά της. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνετε ροζέτες περιμετρικά στην επιφάνεια της τούρτας (ή άλλο σχέδιο επιλογής σας) και από πάνω προσθέτετε μερικά κομματάκια σοκολάτα snicker ή άλλη επιλογής σας.