ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, η μηλόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που οι κορούλες μου λατρεύουν και το φτιάχνω πολύ συχνά.

Είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και σας την προτείνω.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το mini floral φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις!

Πάμε όμως  να δούμε τι χρειαζόμαστε για την εκτέλεση μας!

Υλικά συνταγής

3 μήλα μεγάλα
2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα τριμμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Μισό βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 αυγά

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η τρυφερή φωτογραφία για τα γενέθλια της κόρης της, Νάγιας!

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Βάζουμε στο ταψί μας τις 2 κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα μας στο ταψί, προσεκτικά! Θέλουμε να καλύψουμε όλο το ταψί με μήλο.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια, τα οποία έχουμε κάνει τρίμμα. Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά να ζεσταθεί το μήλο. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε μπέϊκιν πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά. Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε κι αυτήν στο μείγμα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα του αλευριού-ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.

Τέλος, ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα γίνεται. Ψήνουμε τη μηλόπιτά μας για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το ταψί και την βάζουμε ανάποδα ώστε να είναι τα μήλα από πάνω!