Αγάπες μου, κρατώ τα έθιμα και τις παραδόσεις και κάθε Σάββατο φτιάχνω την παραδοσιακή μαγειρίτσα, έτσι ακριβώς όπως μου την έμαθε η μαμά μου!

Η οικογένεια μου την λατρεύει και εγώ με χαρά την ετοιμάζω.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Καλαμάρια γεμιστά σβησμένα με ούζο! Η νόστιμη συνταγή για την Μ. Πέμπτη»!

Πάμε όμως να μάθουμε την συνταγή της μαμάς!

Υλικά Συνταγής

1 συκωταριά αρνίσια
πνευμόνια και αντεράκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλ. ζωμό κρέατος
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1/3 φλ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Δείτε ακόμη: «Τα δικά μου tips για τέλεια κατακόκκινα πασχαλινά αβγά»!

Εκτέλεση

Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα αντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.

Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Νόστιμο κέικ με ταχίνι και μέλι»

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο αυγολέμονο.

Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.