ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, ήρθε η στιγμή να βάψουμε τα πασχαλινά μας αβγά, ωστόσο μερικές φορές δεν τα πετυχαίνουμε έτσι όπως θέλουμε, καθώς δεν μας βγαίνει καλό το χρώμα.

Σήμερα θα σας αποκαλύψω τα δικά μου tips για να βγουν τα αβγά σας τέλεια και κατακόκκινα.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Νόστιμο κέικ με ταχίνι και μέλι»

Αν επιλέξετε λευκά αυγά το χρώμα θα βγει πιο φωτεινό ενώ αν επιλέξετε καφέ τα χρώματα θα βγουν πιο βαθιά.

Τα πλένουμε καλά με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανάκι ραντισμένο με ξίδι.

Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου τουλάχιστον 24 ώρες πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία.

Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μια πάνινη πετσέτα και τη γεμίζουμε κρύο νερό.
Βάζουμε τα αυγά σε μονή στρώση και τα βάζουμε στη φωτιά για να βράσουν για 10-15 λεπτά.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσες δόσεις χρειάζεται για να βράσετε τα αβγά που θέλετε.

Προτιμήστε βαφές κρύου νερού.

Οι βαφές του εμπορίου δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση τους την οποία θα πρέπει να ακολουθούμε. Συνήθως χρειάζεται να τα αφήσουμε στη βαφή για 3-4 λεπτά.
Ακολούθως βγάζουμε τα αυγά από τη βαφή και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Για να γυαλίσουν ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μαλακό, βαμβακερό πανί και περνάμε με αυτό τα αβγά.