ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή την συνταγή την λατρεύω καθώς είναι πολύ νόστιμη!

Ειδικά τώρα τις ημέρες  νηστεία την έφτιαξα αρκετές φορές.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βόλτα στο θέατρο με το γιο της!

Πάμε όμως να δούμε την συνταγή!

Υλικά Συνταγής
1 φλ. ταχίνι (250 γραµ)
5 κ.σ. μέλι
2 αυγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ.)
λίγη σοδα (στην μύτη κ..γλ.)
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι (μισό ζουμερό πορτοκάλι)
λίγο ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.σ κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
σταγόνες σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Για το υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Λαδώνουμε ελαφρά θήκες μίας χρήσης για ατομικά κέικ ή βάζουμε χαρτάκια cupcake σε βόρμα (με θήκες) για μάφιν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να τα πιει το μείγμα.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18- 20΄.

Αφήνουμε να σταθούν λίγο στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν. μαζί του.