ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, πρόσφατα έφαγα σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και αλήθεια ξετρελάθηκα! Είναι πεντανόστιμη!

Σας βρήκα την συνταγή και πρόκειται να την φτιάξω και εγώ στην οικογένεια μου.

Δείτε ακόμη: Φέτος θα ξεφορτωθώ τα κιλάκια του χειμώνα με τον πιο νόστιμο τρόπο!

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα ή κομματισμένα (150 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο)
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα δικά μου μυστικά για τέλειες και πυκνές βλεφαρίδες»!

Βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε ένα μπολ. Τα αλατίζετε και τα πιέζετε καλά με τα χέρια να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους. Τα αφήνετε λίγο στην άκρη.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε τα τυριά και το μείγμα από το σπανάκι, παίρνοντας χούφτες χούφτες και πιέζοντας πρώτα καλά να φεύγουν τα υγρά τους.

Ανακατεύετε το μείγμα, αλατοπιπερώνετε προσεκτικά  και μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί στρογγυλό η μακρόστενο με ψηλά τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C για 50′ περίπου!