ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, σήμερα σας έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή με το αγαπημένο μας κύριο συστατικό, τα μακαρόνια.

Εκτός από νόστιμη είναι και γρήγορη, μιας και είναι έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: To girly φόρεμα που μαγνήτισε τα βλέμματα!

Υλικά
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια δάσους
150 ml ζεστό νερό
500 γρ. Ματσάτα
150 γρ. απάκι, λεπτοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε ακόμη: Εδώ βρίσκω τα πιο λαχταριστά πασχαλινά γλυκά!

Εκτέλεση
1) Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ και τα καλύπτουμε με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

2) Στραγγίζουμε τα μανιτάρια προσεκτικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε το νερό στο οποίο μούλιασαν. Τα μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και τα χοντροκόβουμε.

3) Βάζουμε τη Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά να βράσει σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4) Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

5) Προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

6) Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

7) Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό των μανιταριών που κρατήσαμε πριν.

8) Εφόσον τα ζυμαρικά φτάνουν στο τέλος του βρασμού, με κουτάλα ρίχνουμε 200 ml απ’ το νερό τους στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

9) Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα κεφαλοτύρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.

10) Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.