ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, το Πάσχα είναι κοντά και σας δίνω την πιο νόστιμη ιδέα για γλυκό.

Είναι αφράτο, ζουμερό και με αρκετή σοκολάτα.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Λατρέψαμε το pink over sized πουκάμισο που φόρεσε!

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. τσουρέκι
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
6 αυγά σε θερμ. δωμ.
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέμα γάλακτος
3 φλ. γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. κονιάκ
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο»!

Εκτέλεση
Για το πασχαλινό γλυκό με τσουρέκι που περίσσεψε, κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές. Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες. Περιχύνουμε το τσουρέκι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.

Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 °C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.

Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.