ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, καλά είναι τα ψητά και οι μακαρονάδες, ωστόσο μην ξεχνάμε πως τα όσπρια κάνουν καλό στον οργανισμό μας.

Μπορεί τα παιδιά να μην τρώνε τα φασόλια, ωστόσο, με την κατάλληλη συνταγή θα τα λατρέψουν!

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το Ανοιξιάτικο φόρεμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε έξοδο σου!

Εγώ ακολουθώ την συγκεκριμένη που έχει και λουκάνικα!

Υλικά

500 γρ. φασόλια γίγαντες
500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. σέλινο
2 κ.σ. άνηθο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
1 πράσο
3 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας

Δείτε ακόμη: «Νόστιμες και εύκολες μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα»!

Εκτέλεση

Όπως πάντα, τα φασόλια θέλουν να τα μουσκέψουμε καλά. Οπότε, από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες στο νερό.Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα και προς το τέλος ρίχνουμε και τα καρότα. Αφού έχουν μαλακώσει τα φασόλια και καρότα, τα σουρώνουμε.

Κόβουμε και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε γάστρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε λίγο νερό κι αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα. Παράλληλα, κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα, τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και ανακατεύουμε με τους γίγαντες να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και να πάνε παντού. Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για δύο ώρες περίπου. Που και που ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη. Στις δύο ώρες, τα φασόλια έχουν μαλακώσει και είναι όλα έτοιμα!