ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου, όλοι λατρεύουμε τις πατάτες φούρνου! Είναι νόστιμες και φτιάχνονται με πολλά συνοδευτικά.

Εγώ όμως σας έχω την συνταγή για να τις κάνετε ακόμη πιο νόστιμες!

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Νόστιμα κεφτεδάκια με πατάτες κοκκινιστά στην κατσαρόλα»

2 κιλά πατάτες
λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες μας και τις κόβουμε όλες στο ίδιο περίπου μέγεθος. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190-200 βαθμούς.

Έπειτα βάζουμε τις πατάτες σε νερό για 5 λεπτά, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε προτού τις μαγειρέψουμε.  Στη συνέχεια, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες μας με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε τις πατάτες μας στο προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία αλλά κάτω από τους 200 βαθμούς.

Δείτε ακόμη: «Η δική μου συνταγή για νόστιμες φακές! Θα την λατρέψουν τα παιδιά σας»!

Ανάλογα με τον φούρνο μας και το μέγεθος που έχουμε κόψει τις πατάτες, θα χρειαστεί να τις ψήσουμε από 20 έως 40 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν αρκετά, τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και εδώ έρχεται το μυστικό. Ξαναβάζουμε τις πατάτες στον φούρνο να ψηθούν στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά.