Αγάπες μου, μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου και μου αρέσει επίσης να είμαι όμορφη και λαμπερή κάθε ώρα της ημέρες.

Υπάρχουν πολλά μυστικά για να καταφέρει να είσαι λαμπερή, χωρίς να πας σε αισθητικό.

Δείτε ακόμη:Σταματίνα Τσιμτσιλή: To c-throu πουκάμισο της τράβηξε τις εντυπώσεις σε δημόσια έξοδο! 

Σήμερα, θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να βάλεις σωστά μάσκαρα ανάλογα με τις βλεφαρίδες σου.

Κανονικές βλεφαρίδες: έχουν ιδανικό μήκος, πυκνότητα και φορά, όλα συμμετρικά με το σχήμα του ματιού. Απλώστε τη μάσκαρα δουλεύοντας το βουρτσάκι από τις ρίζες των βλεφαρίδων μέχρι τις άκρες τους.

Ασύμμετρες βλεφαρίδες: έχουν ασύμμετρο μήκος, άλλες είναι πολύ κοντές και άλλες μακριές και είναι φτωχές σε πυκνότητα. Απλώστε τη μάσκαρα πρώτα στις κοντές βλεφαρίδες, κρατώντας λοξά το βουρτσάκι και δουλεύοντας μόνο με τη μύτη του. Αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει λίγο και συνεχίστε με όλες τις βλεφαρίδες κρατώντας οριζόντια το βουρτσάκι.

Αραιές βλεφαρίδες: μοιάζουν με τις ασύμμετρες όμως εδώ λείπουν τρίχες και εννοείται είναι πολύ φτωχές σε πυκνότητα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να εφαρμόσετε την τεχνική για πυκνές βλεφαρίδες ή να τοποθετήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες σε μικρές τούφες στα κενά.

Σγουρές βλεφαρίδες: έχουν ιδανικό μήκος και πυκνότητα. Μόνο που το μήκος τους «χάνεται» γιατί έχουν έντονη καμπύλη προς το κινητό βλέφαρο. Απλώστε τη μάσκαρα από την πάνω μεριά (από το άνω βλέφαρο), χτενίζοντας τις βλεφαρίδες από τη μέση μέχρι της άκρες με φορά προς τα κάτω. Αφού στεγνώσει λίγο η μάσκαρα απλώστε την κανονικά από τις ρίζες έως τη μέση. Αποφύγετε τις μάσκαρα που δημιουργούν έντονη καμπύλη στις βλεφαρίδες.

Δείτε ακόμη:Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Πεντανόστιμα μάφιν με μόνο δυο υλικά»!

Ίσες βλεφαρίδες: έχουν ιδανικό μήκος και πυκνότητα όμως δεν σχηματίζουν καμπύλη και η φορά τους είναι προς τα κάτω. Πριν απλώσετε τη μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι βλεφαρίδων για να αλλάξετε τη φορά τους. Στη συνέχεια απλώστε τη μάσκαρα χτενίζοντας πολύ καλά τις βλεφαρίδες από τις ρίζες έως τις άκρες και σταθεροποιήστε πάλι την καμπύλη τους με το ψαλίδι βλεφαρίδων.

Μπερδεμένες βλεφαρίδες: συνήθως συνοδεύουν τις παραπάνω μορφές βλεφαρίδων. Αυτό συμβαίνει γιατί η φορά των τριχών από τις ρίζες τους είναι διαφορετική ή γιατί τρίβετε πολύ έντονα τα μάτια σας. Απλώστε τη μάσκαρα από τις ρίζες έως τις άκρες, χτενίζοντας πολύ καλά τις βλεφαρίδες και πριν στεγνώσει η μάσκαρα κάντε διορθώσεις με μια οδοντογλυφίδα (πολύ προσεκτικά). Διορθώστε πρώτα τη ρίζα της τρίχας και μετά την άκρη.

Μακριές βλεφαρίδες: έχουν μεγάλο μήκος άλλες φορές είναι πολύ πυκνές άλλες όχι και τόσο, όμως δεν παύουν να είναι εντυπωσιακές και χωρίς μάσκαρα. Απλώστε μια απλή μάσκαρα δουλεύοντας περισσότερο στις ρίζες μέχρι τη μέση, ενώ στις άκρες απλώστε απαλές πινελιές.

Κοντές βλεφαρίδες: το μήκος τους είναι πολύ μικρό και η φορά τους ίσια προς τα εμπρός. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να εφαρμόσετε την τεχνική γιαμακριές βλεφαρίδες ή να τοποθετήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες.