Κορίτσια μου, λατρεύω την πίτσα, ωστόσο την πίτσα που φτιάχνω εγώ, γιατί θέλω να ξέρω τα υλικά που έχει μέσα.

Η αγαπημένη μου και την φτιάχνω συνέχεια είναι η πίτσα Bianca.

Δείτε ακόμη:«Οι συμβουλές μου για να βάλεις σωστά μάσκαρα ανάλογα με τις βλεφαρίδες σου»!

Αν θέλετε και εσείς να απολαύσετε μια διαφορετική πίτσα, αυτή είναι η συνταγή μου και η εκτέλεση της.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. νωπή μαγιά
330 ml νερό χλιαρό
2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για πασπάλισμα

χοντρό αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε 3 μπάλες. Αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε επάνω τις 3 μπάλες, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: To c-throu πουκάμισο της τράβηξε τις εντυπώσεις σε δημόσια έξοδο!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα. Αλευρώνουμε 3 ρηχά ταψιά. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 32 εκ. και τα μεταφέρουμε στα ταψιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε και τα τρία ταψιά στον φούρνο ή ένα ένα, ανάλογα με τον φούρνο μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και ραίνουμε τις πίτσες με λίγο λάδι επιπλέον.