Αγάπες μου, αυτή την συνταγή την αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Εμένα τα παιδιά μου λατρεύουν να την τρώνε.
Ειδικά, αυτές τις ημέρες που είναι και ημέρες νηστείας, έχω έναν παραπάνω λόγο να την φτιάχνω.
Δείτε ακόμη:Σταματίνα Τσιμτσιλή: Δείτε backstage στιγμές από την φωτογράφιση της!
Επειδή, ξέρετε πως πάντα μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, ορίστε και αυτή! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ του φλιτζανιού ούζο
400 γρ. τομάτα κονκασέ
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 1.5 λίτρο ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από ½ λεμόνι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
κάπαρη
φρέσκια ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Συνδύασε το girly φόρεμα της με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο!
Εκτέλεση:
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, δηλαδή κόβουμε πάνω και κάτω από τα μάτια και πετάμε αυτό το κομμάτι, αφαιρούμε και πετάμε το στόμα και επίσης γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα καθαρίζοντας και κόβοντας σε κομμάτια αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί για λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ακόμη στην κατσαρόλα το χταπόδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα αυτή τη φορά όμως σε δυνατή φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και με 4 κ. σ ελαιόλαδο. Ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ζουμί και να βράσουν τα μακαρόνια μας. Τέλος, σερβίρουμε με κάπαρη, λφρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 φέτα λεμόνι.