Αγάπες μου, σήμερα έχουμε αποκριάτικο party και δεν θα μπορούσα να μην έφτιαχνα κάποιο γλυκό για να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Εγώ το ετοίμασα από χθες για να μην τρέχω τελευταία στιγμή, μιας και έχω να ετοιμάσω και τα παιδιά.
Δείτε ακόμη: «Πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου! Είναι έτοιμα μέσα σε 20 λεπτά και θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας»!
Μάλιστα, έδωσε και μια μικρή “γεύση” από το κέικ στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.
Ορίστε η συνταγή που ακολούθησα!
Τι θα χρειαστείτε:
1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. καρότα, τριμμένα
2/3 φλιτζανιού φουντούκια ή καρύδια, σπασμένα
λίγο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), για τη φόρμα
Δείτε ακόμη: Gone with the wind! Το γήινο look της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι ότι πιο chic έχουμε δει!
Για το γλάσο:
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
180 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Πώς θα το φτιάξετε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο, ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα ή την καρυδόψιχα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Σε μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση, την οποία έχετε βουτυρώσει πρώτα, αδειάζετε το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.
Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το βγάζετε από τη φόρμα.
Το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, προκειμένου να μείνει αφράτο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε (ή το τυρί κρέμα) και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρετε.