ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγάπες μου…

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του.

Είναι Κυριακή απόγευμα και οι περισσότεροι από εσάς είμαι σίγουρη ότι βρίσκεστε στο σπίτι μαζί με την οικογένεια και τα παιδάκια σας.. Το ίδιο κι εγώ!

Σήμερα, θα μπω ξανά στην κουζίνα για να φτιάξουμε… λουκουμάδες!

Δεν μπορώ να αντισταθώ, καθώς οι κόρες μου ξετρελαίνονται κάθε φορά που τους φτιάχνω!!!

Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1/2 κ.τ.γ ζάχαρη

Αλεύρι τόσο όσο μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά και το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.
Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι, μέχρι να έχετε μία ρευστή, ελαστική ζύμη. (θα χρειαστείτε περίπου 1/2 κιλό αλεύρι ή λίγο λιγότερο).
Αφήστε στην άκρη τη ζύμη σας για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

Βάλτε σε μια απλωτή και μεγάλη κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο και αφήστε το να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε μέσα στο λάδι κουταλιές-κουταλιές τη ζύμη σας.

Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, αφαιρέστε τους και βάλτε τους σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετέ τους ζεστούς, με μέλι και κανέλα, ζάχαρη ή πραλίνα φουντουκιού.

Καλή επιτυχία και να έχετε μια… “Happy” εβδομάδα!

Σας φιλώ..