Κορίτσια μου, δεν κάνει κακό στο δέρμα σας μόνο ο ήλιος, αλλά και το κρύο.

Αν θέλεις να έχεις ένα άψογο δέρμα χωρίς ατέλειες σου συνιστώ να ακολουθείς τα βήματα που ακολουθώ και εγώ το χειμώνα.

Δείτε ακόμη:Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η κυριακάτικη βόλτα με τις κορούλες της! Πού βρέθηκαν;

Για να αποφύγετε την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και την φαγούρα, φροντίστε να ενυδατώνετε κάθε μέρα καλά το δέρμα σας. Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να επιλέγουν μια υδατική κρέμα δίχως αρώματα ή λανολίνη.

Αν και το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων, το σαπούνι και το νερό μπορεί να κάνουν τα χέρια να «σκάσουν». Για να τα προστατεύσετε, να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι και μετά βάλτε κρέμα.

Δείτε ακόμη: Θέλεις να χάσεις βάρος; Tα 3 detox ροφήματα στα οποία… ορκίζομαι!

Αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο. Προτιμήστε τα σύντομα ντους με χλιαρό νερό και αμέσως μετά σκουπίζετε το δέρμα σας απαλά, χωρίς να το τρίβετε.

Όταν βγαίνετε έξω και κάνει κρύο, να καλύπτετε όσο περισσότερο μπορείτε το πρόσωπό σας και να αλείφετε τα χείλη σας με ένα «παχύ» balm με αντηλιακό.

Αν έχετε σκασμένο δέρμα και φαγούρα που δεν υποχωρούν με τις υδατικές κρέμες πρέπει να ελέγχονται από δερματολόγο, διότι ενδέχεται να χρειαστούν πιο ειδική φροντίδα.