Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά αλλά και το πιο δύσκολο να το φτιάξεις στο σπίτι.
Σίγουρα θα νομίζεις ότι χρειάζεται μεγάλος χρόνος παρασκευής του όμως αυτό εξαρτάται από την συνταγή. Εγώ πραγματικά έχω… σωθεί από την παρακάτω συνταγή η οποία γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και μας έχει ενθουσιάσει οικογενειακώς!
ΥΛΙΚΑ
• 2 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε όλα τα super market ακριβώς έτσι)
• 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
• 1 κουτί εβαπορέ γάλα
• 2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε το νερό με το κουτί του εβαπορέ, παρά ένα δάχτυλο.)
• 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη (ή κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά)
• Άχνη ζάχαρη
• Κανέλα (προαιρετικά)
Δείτε ακόμη: Έχεις προβλήματα με τον σύζυγο σου; Οι δικές μου συμβουλές για να σώσεις τον γάμο σου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ μέτριο.
2. Στρώστε μία σειρά από σφολιατίνια.
3. Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ: το εβαπορέ, το άνθος αραβοσίτου και το νερό μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θα γίνει σαν την σαντιγί, θα είναι πιο ρευστή)
4. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια
5. Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγίες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνετε πάνω στην κρέμα.
6. Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πάνω.
7. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
8. Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.