ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, είναι λογικό με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις να φθείρονται, όμως είναι στο χέρι μας να σώσουμε τον γάμο μας.

Πρέπει να συζητάμε τα προβλήματα που έχουμε με τον σύζυγο μας και να τα λύνουμε, όχι να τα κρατάμε μέσα μας και να ξεσπάμε, καθώς αυτό θα μας οδηγήσει σίγουρα στο χωρισμό.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η τζιν φούστα της δεν μοιάζει με καμία όσες έχουμε δει και την θέλουμε τώρα!

Αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές για να σώσετε το γάμο σας και να είστε ευτυχισμένες με τον σύζυγο σας.

Σταμάτα να κάνεις στον εαυτό σου την ίδια ερώτηση

Σίγουρα σε κάποια κρίσιμη καμπή της σχέσης σας αναρωτηθήκατε «μήπως παντρεύτηκα το λάθος άνθρωπο;». Όμως αυτή η ερώτηση είναι λάθος, σύμφωνα με τον Μορτ Φέρτελ. «Το κλειδί ενός πετυχημένου γάμου δεν είναι να βρεις το σωστό άνθρωπο. Είναι να μάθεις να αγαπάς τον άνθρωπο που διάλεξες», λέει. Η αγάπη δεν είναι κάτι το μυστηριώδες και αδιόρατο. Οι σχέσεις διέπονται από κανόνες και μπορούν να αλλάξουν, να καταστραφούν ή να βελτιωθούν ανάλογα με τη δική μας συμπεριφορά. Μην αφήνετε να σας παρασύρει η παρανόηση ότι υπήρξατε άτυχος στον έρωτα. Δεν χρειάζεται τύχη αλλά προσπάθεια.

Μην υπολογίζεις ότι η απόσταση θα σας φέρει πιο κοντά.

Αυτό μπορεί και να λειτούργησε κάποια στιγμή, όταν ήσασταν 16 ετών και ο ένας από τους δύο έφυγε για κατασκήνωση το καλοκαίρι. Σ’ εκείνη την ηλικία, ναι, αυτή η απόσταση μπορεί να κάνει έναν έρωτα να φουντώσει. Όμως σε ένα γάμο –κυρίως όταν υπάρχουν προβλήματα- η απουσία το μόνο που κάνει είναι να απομακρύνει κι άλλο το ζευγάρι. Δημιουργεί μεγαλύτερη απόσταση κι αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από ό,τι προσπαθείτε να πετύχετε.

Δείτε ακόμη: Φοράτε το σωστό κραγιόν; Οι συμβουλές μου για να επιλέξετε την σωστή απόχρωση!

Μη συζητάτε συνέχεια για τα προβλήματά σας

Μιλώντας για τα προβλήματα που έχετε στο γάμο σας δεν τα λύνετε. Αντίθετα, τα κάνετε μεγαλύτερα, γιατί το πιθανότερο είναι η κουβέντα να καταλήξει σε καυγάδες, εκτόξευση κατηγοριών και κακή διάθεση. Άλλωστε, δεν είναι οι συζητήσεις σας που προκάλεσαν τα προβλήματα αλλά η συμπεριφορά σας! Οι γάμοι και οι σχέσεις αλλάζουν όταν αλλάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων. Γι’ αυτό καλύτερα σταματήστε να μιλάτε κι αρχίστε να πράττετε. Να είστε σίγουροι ότι οι πράξεις σας θα «μιλήσουν» στον άλλο πιο δυνατά από τα λόγια σας. Και σε τελική ανάλυση, μερικές καινούριες επιλογές και αποφάσεις μπορεί και να σώσουν το γάμο σας, μία ακόμα συζήτηση αποκλείεται να το κάνει.

Μη συζητάτε τα προβλήματά σας με τους φίλους σας

Μια από τις πιο σημαντικές αξίες σε ένα γάμο είναι η ιδιωτικότητα. Γι’ αυτό και μόνο είναι λάθος να κουβεντιάζετε ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι και τη σχέση σας με τους γονείς, τους συναδέλφους ή τους φίλους σας. Κάνοντάς το παραβιάζετε τα προσωπικά δεδομένα του γάμου σας.