Αγάπες μου, και ποιος δεν λατρεύει την σοκολάτα; Ειδικά, εσείς που έχετε παιδάκια, αυτό θα το ξέρετε! Λατρεύουν την σοκολάτα και κάθε φορά που κάνουν μια καλή πράξη, εμείς τα επιβραβεύουμε με ένα γλυκό!
Για να ξέρετε τι τρώνε, καλό θα είναι να φτιάχνετε εσείς κάποιο γλυκό για την οικογένεια σας, όποτε βρίσκετε ελεύθερο χρόνο. Για αυτό θα σας αποκαλύψω την εύκολη συνταγή που ακολουθώ εγώ για νόστιμη σοκολατόπιτα.
Δείτε ακόμη:Σταματίνα Τσιμτσιλή: Φόρεσε το basic λευκό πουκάμισο σου σαν κι εκείνη και κλέψε τις εντυπώσεις!
Υλικά:
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο βιτάμ
¾ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού γλυκό ποτό (λικέρ ή κάποιο γλυκό κρασί) ή κονιάκ
1 βανίλια
5 αυγά
Δείτε ακόμη:Κάνε τα χείλη σου ζουμερά και γεμάτα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό.
Τέλος βάζουμε το ποτό (για τους πιο συντηρητικούς, καλό είναι το κονιάκ. Αν έχετε κάποιο γλυκό κρασί, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Και κάποιο λικέρ θα μπορούσατε εξίσου να χρησιμοποιήσετε αρκεί να μπορεί να ταιριάξει η γεύση του με τη σοκολάτα).
Από το μίγμα που φτιάξαμε, φυλάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι για το σιρόπιασμα της σοκολατόπιτας, μετά το ψήσιμό της.
Στο υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια, τα 5 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά πιο πριν σε ένα μπολ, και το αλεύρι. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια.
Όταν το μίγμα έχει πια ομογενοποιηθεί –προσοχή δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ ρευστό-, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσοχή στους χρόνους γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα μυστικά του.
Αφού βγει η σοκολατόπιτα από το φούρνο, χαράζουμε καλά τα κομμάτια στο ταψί και σιγά σιγά ρίχνουμε το μίγμα του κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτη τη σοκολατόπιτα ή με παγωτό (