ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, σας περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το οικογενειακό τραπέζι και δεν έχετε τι να τους κάνετε;

Σας έχω την λύση και την… συνταγή! Φτιάξτε το πιο νόστιμο cheesecake!

Δείτε ακόμη: Δεν πρόλαβες να πας κομμωτήριο; Αυτό είναι το χτένισμα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Υλικά

12 μελομακάρονα καλά μελωμένα
350γρ. τυρί κρέμα
150γρ. μασκαρπόνε
150γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
1 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο

Δείτε ακόμη:Εύκολα Cupcakes σοκολάτας! Η συνταγή που αγαπούν τα παιδιά μου!

Διαδικασία
Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.

Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.

Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.