ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα σας έχω μια συνταγή που όλα μου τα παιδάκια… και εγώ η ίδια λατρεύουμε!

Εύκολη, γρήγορη και κυρίως με υλικά που θέλουμε και πρέπει όλοι να τρώμε σε καθημερινή βάση! Μπισκότα με βρώμη λοιπόν, υγιεινά αλλά πεντανόστιμα!

Υλικά:

1 κούπα σταφίδες
1 κούπα νερό
¾ κούπας ελαιόλαδο
1,5 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση μισή λευκή-μισή σκούρα)
2 κουταλάκια μπέικιν- 2 κουταλιές νερό- 2 κουταλιές ξύδι (ή
δύο αυγά)
2 βανίλιες (σωληνάκια)
2,5 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
2 κούπες νιφάδες βρώμης
½ κούπα χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς

Δείτε ακόμη: To θαυματουργό μου ρόφημα με ρόδι για τόνωση και αποτοξίνωση!
Εκτέλεση:

Βάζουμε τις σταφίδες να μουσκέψουν στο νερό για μισή ώρα πάνω κάτω.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις νιφάδες της βρώμης , τη σόδα, το αλάτι
τα μυρωδικά και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.

Σε μια κούπα βάζουμε τα …εναλλακτικά των αυγών και τα διαλύουμε.

Δείτε ακόμη: Εύκολη δίαιτα: Χάσε 3 κιλά πριν τις γιορτές με τη δίαιτα που κάνω κι εγώ!

Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με τις ζάχαρες και προσθέτουμε το «εναλλακτικό διάλυμα» (ή τα αυγά, αν βάλουμε αυγά) και τις σταφίδες μαζί με το νερό τους.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Το μείγμα είναι σχετικά υδαρές. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Η βρώμη τραβάει τα υγρά και γίνεται πιο συμπαγές τελικά, αλλά δεν πλάθεται με το χέρι.

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρινάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας (αραιά γιατί απλώνουν).

 

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο , στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να μείνουν στο ταψάκι για λίγο-οπότε σκληραίνουν λίγο- και μετά τα βγάζουμε. Τα διατηρούμε σε μπολ που κλείνει καλά, αλλά το σκεπάζουμε αφού κρυώσουν εντελώς. Γίνονται 70-80 μπισκότα.