Κορίτσια μου,
έχω αδυναμία στα γλυκά και μου αρέσει να τα φτιάχνω με τα χεράκια του!
Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το ρομαντικό λουκ της που λατρεύουν μέχρι και… οι πεθερές μας!
Θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για την πορτοκαλόπιτα που έχει ξετρελάνει την οικογένεια μου!
Δείτε ακόμη: Έχεις λίπος στην κοιλίτσα; Το τζιν της Σταματίνας Τσιμτσιλή θα σου ταιριάξει σαν γάντι!
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 4 πορτοκάλια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 260ml. ηλιέλαιο
- 260γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 160γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
- 1κ.γ. ανθόνερο
- 150γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
- 4 αυγά
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. σόδα
Πως θα την φτιάξετε:
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας, ξεχωριστά το ένα από το άλλο, σε μια επιφάνεια και τα αφήνετε να ξεραθούν εντελώς.
Παίρνετε τα δυο πορτοκάλια και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Τα καλύπτετε με νερό και βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζετε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να βγάλουμε όλη τους την υγρασία.
Βάζουμε τα πορτοκάλια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείο μείγμα. Κατόπιν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν κι άλλο.
Στίβουμε τα άλλα δυο πορτοκάλια και κρατάμε τον χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα δυνατά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το χυμό από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τον πουρέ πορτοκαλιού και το γιαούρτι.
Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα. Το αφήνουμε στην άκρη για να “ξεκουραστεί”.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα ξεραμένα φύλλα κρούστας και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά μαζί με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε για άλλη μια φορά.
Ρίχνουμε αλεύρι και βούτυρο σε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
Μόλις πάρει χρώμα την βγάζουμε από τον φούρνο περιχύνουμε με σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!