Κορίτσια μου,

Η περιποίηση των νυχιών μας, αλλά και γενικότερα των χεριών, είναι πολύ σημαντική, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία μας.

Παρακάτω σας έχω κάποια tips που εφαρμόζω και η ίδια για την περιποίησή τους.

Δείτε ακόμη: Το μαύρο φόρεμα της Σταματίνας που ταιριάζει για όλες τις περιστάσεις!

1. Σκληρυντικό νυχιών
Το σκληρυντικό θα πρέπει να το χρησιμοποιείς με μέτρο, καθώς μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Το ιδανικό είναι να κάνεις μασάζ νύχια σου με φυσικό έλαιο, όπως είναι η βιταμίνη Ε.

2.Ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ακετόνη
Η ακετόνη μπορεί να κάνει τα νύχια σου εύθραυστα. Ειδικά αν είναι αρκετά λεπτά και ήδη σπάνε αρκετά εύκολα, θα πρέπει να αποφύγεις το ασετόν και να χρησιμοποιήσεις κάποιες θεραπείες, ώστε να δυναμώσουν.

Δείτε ακόμη: Έχετε λιπαρά μαλλιά; Δες τα 5 tips μου γα να διορθώσεις το πρόβλημα!

3.Σαμπουάν
Τα σαμπουάν είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την ξηρότητα των νυχιών, καθώς περιέχουν ίδια συστατικά στοιχεία με τα απορρυπαντικά, τα οποία αφαιρούν τα ζωτικά έλαια κατά το λούσιμο. Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να βάζεις λαδάκι στα νύχια και τα πετσάκια μετά από κάθε λούσιμο.

4.Συμπληρώματα βιοτίνης
Χρειάζεσαι μόλις 2,5 mg βιοτίνης καθημερινά για λίγους μήνες, για να βελτιώσεις τα νύχια σου. Βέβαια, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς πρώτα και τον γιατρό σου

5.Βάψιμο νυχιών
Δεν θα πρέπει να βάφουμε τα νύχια μας πριν πάμε για ύπνο, αλλά να αφήνουν ένα περιθώριο δύο περίπου ωρών. Έτσι θα διαρκεί το μανικιούρ μας περισσότερο.