Ξέρετε κάτι; Υπάρχουν κάποια μέρη που μπορεί να τα επισκέπτεσαι πρώτη φορά αλλά τα ερωτεύεσαι αμέσως. Έχει τύχει και σε εσάς, είμαι σίγουρη!  Εμένα πάντως μου συνέβη το ηλιόλουστο πρωινό της περασμένης Πέμπτης όταν ο δρόμος μου με οδήγησε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ σε ένα πανέμορφο κτίριο στη Νέα Κηφισιά που μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί δωρεάν με ενα “κλικ” στο otegroupmuseum.gr.

Τώρα αν με ρωτήσετε τι με κέρδισε από την πρώτη στιγμή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ειλικρινά δεν θα ξέρω τι να σας απαντήσω: Το πολύ φιλικό προσωπικό ή τα δεκάδες ενδιαφέροντα εκθέματα; Οι προθήκες με τις πολύχρωμες τηλεκάρτες (ναι κάποτε έκανα συλλογή με αυτές) ή οι συσκευές που φέρνουν στο νου παιδικές αναμνήσεις; (Πάντα θα θυμάμαι το γκρι αναλογικό τηλέφωνο στο πατρικό μου στο τραπεζάκι του χολ). Για να μην σας πω πόσο… συγκινήθηκα όταν ξαναείδα από κοντά το πρώτο βαρύ και ογκώδες κινητό τηλέφωνο (γνωστό και ως “παντόφλα”) που οι περισσότεροι σπεύσαμε να αποκτήσουμε στις αρχές του ’90 κι ας χωρούσε με το ζόρι στην τσάντα μας… Όπως καταλάβατε, κάθε δωμάτιο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι και μια εμπειρία!

Κι επειδή ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, δεν κρατήθηκα! Μέσω διαδραστικών συσκευών Augmented Reality πήρα μια γεύση από την ιστορία της τηλεγραφίας από τον ίδιο τον Μορς ενώ φορώντας τη μάσκα του Virtual Reality έκανα μια μία 360ο εικονική περιήγηση στο «Θαλής ο Μιλήσιος», ένα από τα πρώτα πλοία που τοποθετούσε υποβρύχια καλώδια που συνέδεαν με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της ξενάγησής μου; Όταν είδα σε μία μεγάλη οθόνη, video από την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat, ενώ παράλληλα σε ειδική μακέτα παρακολούθησα με φωτεινά σημεία λέιζερ, την πορεία του σήματος από τους επίγειους δορυφορικούς σταθμούς (Νεμέα και Θερμοπύλες) μέχρι τον δορυφόρο. Φεύγοντας από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ,  ένα πράγμα υποσχέθηκα στον εαυτό μου: Να έρθω ξανά την επόμενη Κυριακή με τις δύο κόρες μου – είμαι σίγουρη πως η Μαίρη και η Νάγια, όπως κι εγώ, θα ξετρελαθούν με αυτό το φανταστικό ταξίδι στον χρόνο.  Άλλωστε δύο Κυριακές κάθε μήνα το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι ανοιχτό με μουσειοπαδαγωγικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να μπω στο otegroupmuseum.gr και να δηλώσω συμμετοχή ηλεκτρονικά! Τόοο εύκολα, απλά και τέλεια!

Προηγούμενο άρθροΗ one shoulder μπλούζα της Σταματίνα Τσιμτσιλή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση!
Επόμενο άρθροΗ κασερόπιτα Θεσσαλονίκης που τρελαίνεται ο άντρας μου!