Κορίτσια μου,

είναι η ώρα να βγάλετε κι εσείς τα τάπερ σας έξω από τα ντουλάπια και να αρχίσετε να παίρνετε το δικό σας φαγητό στο γραφείο ! Πιστέψτε με, αξίζει!

Παρακάτω σας παρουσιάζω 4 +1 ιδέες οι οποίες είναι οι αγαπημένες μου!

1.Τυλιχτή σαλάτα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-100 γρ. ποικιλία λαχανικών (της επιλογής σας)
-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κ.σ. ξινομυζήθρα
-100 γρ. στήθος κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα
-1 φύλλο τορτίγιας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μπαλσάμικου και την αναμειγνύουμε με την ποικιλία λαχανικών, το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και την ξινομυζήθρα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο φύλλο τορτίγιας και το τυλίγουμε σφιχτά. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

2. Χούμους με χοιρινό απάκι και κριτσίνια τυριών

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-50 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες
-150 γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
-1 κ.σ. ταχίνι
-1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
-1 κ.σ. χυμός λεμονιού
-40 ml ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι
-1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σοτάρουμε ελαφρά το απάκι στο τηγάνι και συνοδεύουμε το χούμους. Γαρνίρουμε με κριτσίνια τυριών.

3.Φιλετίνια κοτόπουλου με σάλτσα αβοκάντο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-1 στήθος κοτόπουλο
-1 ώριμο αβοκάντο
-Λίγος χυμός λεμονιού
-Φρέσκο κόλιανδρο
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι
-Λαχανικά εποχής

Εκτέλεση:

Ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Πολτοποιούμε το αβοκάντο, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ψητό κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τη σάλτσα αβοκάντο. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λαχανικά εποχής ή να το τυλίξουμε σε φύλλο τορτίγιας.

4.Μοσχαράκι ραγού

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-250 γρ. σπάλα μόσχου
-1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
-½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-1 κλωναράκι θυμάρι
-2 κόκκοι μπαχάρι μαύρο
-3 κόκκοι ολόκληρο μαύρο πιπέρι
-2 ντομάτες τριμμένες
-50 ml ελαιόλαδο Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2-2,5 ώρες. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χυλοπιτάκι.

5.Μοντέρνο τοστ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

–2 φέτες ψωμί του τοστ 2 φέτες τυρί γραβιέρα
-2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
-50 ml γάλα φρέσκο
-1 αυγό 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Συνθέτουμε το τοστ. Ανακατεύουμε καλά το γάλα με το αυγό και βουτάμε στο μείγμα το τοστ μέχρι να μαλακώσει. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το τοστ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας απόλαυση!