Κορίτσια μου,

Όλες ξέρουμε πόσο λατρεύουν τα παιδιά το παστίτσιο, αλλά όχι εμείς που το φτιάχνουμε, καθώς είναι ένα από τα φαγητά που απαιτούν πολύ χρόνο!

Παρακάτω ωστόσο σας έχω μια συνταγή για παστίτσιο με τυριά χωρίς μπεσαμέλ που μπορείτε να την φτιάξετε πολύ πιο γρήγορα!

Τα υλικά που θα χρειστείτε είναι:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (των 400 γρ. το ένα)
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο. 5
  • 300 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γραβιέρα
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λ. περίπου, μέχρι να μαλακώσει και “μαραθεί”. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το κιμά, ανακατεύετε πιέζοντας ταυτόχρονα με πιρούνι να “σπάσει” σε κόκκους ο κιμάς.
  3. Σοτάρετε το κιμά για 10 λ περίπου και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς καπάκι, για 5-10 λ. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ βράζετε “αλ τέντε” τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  5. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα να ενσωματωθούν, προσθέτετε τη μυζήθρα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα αυγών στο ταψί με τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνετε το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τη γραβιέρα 7 τη παρμεζάνα.
  6. Ψήστε για 30 λ. μέχρι να λιώσουν και ροδίσουν τα τυριά. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!